Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014





ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝΤ1


«Χαρακτήρισα τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α πολιτικό έμπολα, βασιζόμενος σε αυτά τα οποία ακούω από την αριστερή πλατφόρμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και από αυτά που είπε ο καθηγητής κ. Λαπαβίτσας, αυτά που λέει ο κ. Λαφαζάνης, κλπ. Όλα αυτά, δείχνουν ότι εκεί πέρα υπάρχουν πολλές πολιτικές, οι οποίες μάλλον θα λειτουργήσουν αποσπειρωτικά και όχι συσπειρωτικά στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Άρα λοιπόν κάτω από αυτή την έννοια ίσως χρειάζεται ένα μπόλιασμα». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη του, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης Σαμαρά – Μέρκελ
Δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι κανείς ευχαριστημένος από αυτή τη συνάντηση πολλώ δε, μάλλον, εγώ ο οποίος έχω μία τελείως άλλη τοποθέτηση. Εγώ επιμένω προς τον κ. Σαμαρά, ότι εάν δεν επιστραφεί η «ύφανση» και η εκτέλεση της πολιτικής στην Αθήνα και συνεχίζει να αποτελεί «περιοδεύοντα θίασο» ανάμεσα σε Παρίσι προχθές, Βερολίνο τώρα, Στρασβούργο και Βρυξέλλες αύριο, ουδέν μπορεί να γίνει. Άρα λοιπόν, ούτε εκείνος πρέπει ουσιαστικά να είναι ικανοποιημένος αλλά πως μπορεί να το πει;
Αν ήμουν στη θέση του κ. Σαμαρά, θα της έλεγα μόνο: «Δεν μπορώ άλλο, δεν αντέχει ο λαός. Από εκεί και πέρα, δεν θα αφήσω τη χώρα μου να καταστραφεί από αυτή τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Τέσσερα χρόνια δείξαμε μία άριστη διαγωγή. Δεν πάει άλλο» και θα βασιζόμουν σε ορισμένα πράγματα:
Πρώτον. Στην εσωτερική επανάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, του Ντράγκι, ο οποίος είπε μέχρι εδώ και μη παρέκει.
Δεύτερον. Το ότι έπεσε η Αργεντινή και είναι δύσκολο η οικονομία ή η οικουμενική αν θέλετε, να μπορέσει να αντέξει και μία δεύτερη πτώχευση της Ελλάδος.
Τρίτον. Υπάρχει μία γενικότερη αναστάτωση στη περιοχή, βλέπε Ουκρανία, βλέπε Συρία, Τζιχάντ. Φαντάζομαι, δεν ήθελαν να ανοίξει μία ακόμα πληγή.
Όλα αυτά θα τα εκμεταλλευόμουν για να πω στη κ. Μέρκελ «Δεν μπορώ άλλο, τελειώσαμε. Δεν μπορώ και θέλω επιστροφή της πολιτικής στην Αθήνα». Αυτή τη στιγμή, το καταστροφικό είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ και όλες οι άλλες εντολές, μας έρχονται στα αγγλικά και μας κουράζουν μάλιστα και στη μετάφραση. Δεν πάει άλλο. Άλλη η νοοτροπία της Βόρειας Ευρώπης, άλλο μιας Μεσογειακής χώρας. Εκείνοι χαρακτηρίζουν «μεσαία επιχείρηση» αυτή που έχει 5.000 άτομα. Σε μας, στην Ελλάδα, καμία επιχείρηση δεν έχει πάνω από 3.000 άτομα. Έχουν άλλη νοοτροπία. Ας το αντιληφθούν αυτό.

Για τον πόλεμο κατά της ιδιοκτησίας
Έχουμε τον υψηλότερο δείκτη ιδιοκτησίας. Ένα από τους υψηλότερους δείκτες της ιδιοκτησίας σε όλη την Ευρώπη και νομίζω ότι γι’ αυτούς τους λόγους μας μισούν, όπως επίσης και την Κύπρο για τις καταθέσεις.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στη ΝΔ.
Το ανέκδοτο αυτό επαναλαμβανόμενο δε βγάζει γέλιο.
Συνεργασία ναι. Όχι επιστροφή. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, δεν εξυπηρετεί ούτε την Ελλάδα, ούτε τη ΝΔ και πολύ περισσότερο εμάς ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για συνεργασία με μόνη προϋπόθεση την αλλαγή πολιτικής, όπως προτείνω, εμείς είμαστε εδώ. Αλλαγή πολιτικής. Με αυτή τη πολιτική θα μείνουνε μόνοι τους.

Για την ψήφο Πάγκαλου στη Ν.Δ για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Πάγκαλος; Έχει πει πάρα πολλά και ως εκ’ τούτου ένα ακόμα περισσότερο δεν βλάπτει.

Για την διάθεση από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ Φορολογικών στοιχείων πολιτών
Είναι κατάφορη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων αυτή η αγοροπωλησία. Δεν ξέρω βέβαια εάν το κράτος εισέπραξε και Φ.Π.Α από αυτή την αγοραπωλησία.
Πέραν τούτου, το θέμα είναι που θα πάνε αυτά τα στοιχεία, που θα καταλήξουν ακριβώς και ποιοι εκβιασμοί αύριο θα βγουν.

Σταθερή η θέση του ΛΑ.Ο.Σ
Κάθε εποχή έχει τις δικές τις δυναμικές.
Τώρα έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ΣΥ.ΡΙΖ.Α και μία πανστρατιά της Αστικής Δημοκρατίας. Σαφέστατα είμαι υπέρ της αστικής δημοκρατίας. Σήμερα, τώρα που μιλάμε, έχει διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης. Όλοι φλερτάρουν με τον επερχόμενο. Ο κ. Καμμένος έχει αναπτύξει ένα ειδύλλιο, δεν κρύβεται ούτε από τη μία πλευρά, ούτε από την άλλη.
Ο κ. Θεοδωράκης είπε ευθέως «εγώ θα συνεργαστώ είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον.
Φωνάζει μέσα στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Σκανδαλίδης «να πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Μέσα στη ΝΔ μιλάνε «κάποιοι» για τον μεγάλο ιστορικό συμβιβασμό.
Ο μόνος ο οποίος είναι σταθερά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ. Λέω λοιπόν, ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή μία πανστρατιά αστικής δημοκρατίας για αλλαγή της πολιτικής. Εάν δεν αλλάξει πολιτική η ΝΔ, δεν μπορεί να υπάρξει κανένας διάλογος. Απλώς εγώ θα δώσω τη μάχη για να υπάρχει και ένας φορέας αντίστασης στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα αφήσω την αντίσταση στον κ. Τσίπρα, στο κ. Λαφαζάνη και στο κ. Λαπαβίτσα με όλα αυτά τα οποία λένε.
Η μόνη σήμερα αντιπολίτευση από τον πολιτικό κόσμο σε ότι έρχεται, είναι η αριστερή πτέρυγα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτά που είπε ο κ. Λαπαβίτσας και ο κ. Λαφαζάνης χθες. Δεν τα ακούω να τα λέει κανένας άλλος.
Να χτυπήσει ένα καμπανάκι ότι αυτό το πράγμα που έρχεται, είναι ένας χαμαιλεοντισμός, είναι ένα προσωπείο. Το άκουσα από τους ίδιους μέσα. Λοιπόν εγώ θα είμαι εκεί για να αντισταθώ σε αυτό το οποίο έρχεται. Κάνω μία προσπάθεια να μην έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάνω μία προσπάθεια δεύτερη εάν έρθει πρώτο κόμμα να μη βγει αυτοδυναμία. Κάποιοι έχουν παραιτηθεί. Εγώ δεν παραιτούμαι. Αγωνίζομαι με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.

Για τις επαφές με τη Ν.Δ
Δεν έχει γίνει καμία επαφή με τη Ν.Δ.
Το θέμα είναι πόσο ελέγχει ο «οδηγός» όλους τους «επιβάτες». Εκεί μέσα υπάρχουν διάφορες «φυλές» που ο καθένας δείχνει τη διαφορετική του άποψη. Από εκεί και πέρα λοιπόν, εγώ απευθύνομαι στο κ. Σαμαρά και όχι στους διάφορους «φυλάρχους» και του λέω ότι η επόμενη μέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για την Ελλάδα αλλά και για τον ίδιο.
Ο κ. Τσίπρας έχει τάξει στους πάντες τα πάντα! Άρτο και θεάματα! Και επειδή «άρτο» δεν θα έχει να δώσει -και από πού να τον βρει- θα δώσει «θεάματα». Και το προσφιλέστερο θέαμα είναι τα «γουνάκια».
Επομένως λοιπόν, εάν δεν θέλουμε όλοι να μπούμε σε μία τέτοια περιπέτεια εσωτερικής αναστάτωσης όπου θα φύγουν τα κεφάλαια -αυτό που είπε ο Άδωνις άκομψα- τότε, ας σοβαρευτούμε και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το οποίο έρχεται, όπως έρχεται ασύνδετο και ασπόνδυλο.

Για την δήλωση Άδωνι
Την περίοδο των δύο τελευταίων κυβερνήσεων, οι καταθέσεις μειώθηκαν από τα 265 δις. ευρώ, σε 165. Φύγανε δηλαδή 100 δισεκατομμύρια! Λέω λοιπόν, αυτά τα λεφτά που έφυγαν, έκαναν μεγάλη ζημιά. Δεν κινείται η αγορά, δεν χρηματοδοτείται το εμπόριο, η βιοτεχνία, η βιομηχανία, η ανάπτυξη, οι θέσεις εργασίας. Επομένως, αν έχουμε ένα τέτοιο τράνταγμα, θα υπάρξουν συνέπειες. Τώρα βέβαια η παρότρυνση του Άδωνι ήταν εντελώς αρνητική και επικίνδυνη.

Χάθηκε η εμπιστοσύνη
Δεν είναι απαξίωση, είναι η «τροχοδρόμηση» κάποιων πραγμάτων που λέει ότι αυτή η πολιτική δε βγαίνει. Και βεβαίως, αυτό το οποίο απειλεί ότι έρχεται, είναι πιο επικίνδυνο. Λέω λοιπόν: Μία άλλη πολιτική από τα κόμματα της αστικής κοινωνίας. Άλλη πολιτική. Πόσες φορές θα το πω και σε πόσους τόνους; Διαφωνώ ριζικά με αυτά που κάνουν.

Τα πρόσωπα είναι γνωστά, δοκιμασμένα.
Να δούμε ότι ο προπονητής φτιάχνει την ομάδα. Σήμερα με το υλικό που έχει που είναι πολύ υποδεέστερο άλλων εποχών, ο Ολυμπιακός σκίζει στην Ευρώπη.
Άρα λοιπόν είναι και λίγο θέμα προπονητού. Πιστεύω, είναι θέμα αλλαγής πολιτικής όχι προσώπων. Αν αλλάξουμε πολιτική, γιατί όλοι αυτοί, όλα αυτά τα παιδιά εκεί μέσα υλοποιούν μία πολιτική που τους δίνεται έτοιμη. Να αλλάξουμε πολιτική.

Για το ενδεχόμενο παραίτησης Σαμαρά
Δεν είναι ώρα για τέτοια πράγματα. Εάν υπήρχε χρόνος μπροστά, θα μπορούσαμε ενδεχομένως, να συζητήσουμε και αυτό το ενδεχόμενο.

Επιστροφή στη δραχμή.
Πιστεύω ότι εάν τα πράγματα οδηγηθούν σε αδιέξοδο, είναι ένας τρόπος να σωθούμε. Όμως δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα τώρα να φύγουμε να πάμε στη δραχμή. Μπορούμε, μέσα σε αυτό το πλαίσιο που είμαστε, να ζήσουμε πιο άνετα. Με καλύτερες ανάσες, όχι με το «βρόγχο» που έχουμε τώρα στο λαιμό μας.
Όποιος ανοίγει σελίδες τώρα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν νομίζω ότι είναι πολύ σώφρων και εχέφρων. Άρα λοιπόν, λέμε σε αυτό το πλαίσιο που ζούμε τώρα να ζήσουμε με καλύτερες «ανάσες», που δεν προσφέρει το πρόγραμμα της Τρόικα.

Δεν προσφέρει τίποτα το παιχνίδι με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Και βεβαίως, δεν προσφέρει και όλο αυτό το «παιχνίδι» που γίνεται με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κοινό έχει «η Ρόζα» με τον «αμερικανοβίωτο» κ. Σταθάκη. Τεράστιες οι διαφορές. Αυτά δεν μπορούν να μαζευτούν και την ημέρα της εξουσίας ο καθένας θα θέλει να πάρει τα ιμάτια.

Για την κόντρα Δούρου-Μητσοτάκη
Αλλάζουν και κάποιοι, αλλά αλλάζουν και αυτό με φοβίζει πάρα πολύ. Είδα διάφορους αλαλαγμούς στην Περιφέρεια Αττικής που δείχνει αν θέλετε, ποια θα είναι η «περπατησιά» του ΣΥΡΙΖΑ. δεν εφαρμόζω το νόμο, κάνω ότι θέλω, ότι γουστάρω κτλ. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι συμφωνώ κατά κεραία με τα προγράμματα αυτά τα οποία περιφέρει ο κ. Μητσοτάκης για τους 15.000 υπό απόλυση.

Για τις Δημοσκοπήσεις
Στις Ευρωεκλογές, οι δημοσκόποι μου έδιναν 0,5% το Σάββατο. Την επομένη, Κυριακή των εκλογών, το απόγευμα ήμουν στο 2,8%. “One man show” δεν υπάρχει αλλά, ή δεν μπορούν να μας πιάσουν, ή εν πάση περιπτώσει, επειδή δεν είμαστε και πολύ «εύκολα παιδιά» και δεν πετάμε λεφτά «δεξιά και… αριστερά» σε δημοσκοπήσεις, δεν είμαστε καλοί πελάτες. Ο «καλός πελάτης» των δημοσκόπων, «ράβει» το κοστούμι του όπως το θέλει.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων Εκλογών
Οι περισσότεροι πολιτικοί είναι ιδιοτελείς. Φροντίζουν τη «πάρτη» τους.
Εγώ θέλω την Ελλάδα. Και θυμίζω δύο πράγματα.
Το 2009 το Φεβρουάριο, όταν χάλαγε ο κόσμος τότε μετά τα επεισόδια με την δολοφονία του Γρηγορόπουλου, εγώ είπα του Καραμανλή «πάρε μέτρα, μην πάμε στο ΔΝΤ και στον Παπανδρέου και σου δίνω τους 10 βουλευτές μου. Δεν θέλω κανένα αξίωμα».
Και την άλλη μέρα, έκανα προσπάθειες να υπάρξει μία Εθνικής Ευθύνης Κυβέρνηση. Το προσπάθησα. Έσωσα τότε την Ελλάδα που πήγαινε σε λύσεις Πετσάλνικου.
Στοίχησε βέβαια σε μένα, αλλά όχι στην Ελλάδα. Προτίμησα να είναι η Ελλάδα όρθια, όσο πιο όρθια μπορούσα και να είμαι εγώ στο πολιτικό καναβάτσο. Και το ίδιο πράγμα λέω και τώρα. Όχι τώρα εκλογές. Εμένα με εξυπηρετούν να γίνουν εκλογές με την «αύρα» του 2,8%. Την Ελλάδα όμως, δεν την εξυπηρετούν.
Άρα επειδή προτάσσω την Ελλάδα και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό, ενδεχομένως και εις βάρος της ιδιοτέλειάς μου και των προσωπικών μου συμφερόντων, εγώ λέω όχι τώρα εκλογές.
Αλλ’ από εκεί και πέρα, εάν πρόκειται να έρθουν εκλογές εμείς ετοιμαζόμαστε χαιρόμαστε που υπάρχει πάλι «ευήκοο ους» στον Ελληνικό λαό, γιατί είχαμε αποκλειστεί δύο μήνες στη καταχνιά, στη μοναξιά, στην ομίχλη.
Τώρα ξαναβγήκαμε στο καθαρό αέρα και πιστεύω ότι θα περάσω τα μηνύματα.
Ποιο είναι το μήνυμα; Ένα. Είμαι ο μόνος αδιαπραγμάτευτα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι οι άλλοι από λίγο ή περισσότερο τα έχουν βρει. Επομένως, ας υπάρχει και μία φωνή αντίστασης μέσα στο κοινοβούλιο.

Ορατοί οι Κίνδυνοι των συμμαχιών
Δεν κάνω καμία συμμαχία με κανέναν αν δεν αλλάξει πολιτική. Ξεκάθαρα. Εγώ δεν βάζω κανέναν όρο. Λέω αλλαγή πολιτικής. Και ποιο είναι το πρώτο πλαίσιο;
Η πολιτική να «υφαίνεται» και να εκτελείται στην Αθήνα και όχι σε όλο τον κόσμο που πάει τώρα.

Σε ελεγχόμενη σύγκρουση για το Μνημόνιο
Υπάρχει και ο διάλογος. Υπάρχει και το επιχείρημα. Και στο κάτω- κάτω επιχειρήματα με τους Ευρωπαίους ξέρω πάρα πολλά και καλά.
Δεν θα αναδεικνυόμουν ο καλύτερος ρήτορας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2006 ανάμεσα στους 732 Ευρωβουλευτές εάν δεν το είχα το πράγμα.

Για την εκλογή Π.τ.Δ
Υπάρχουν προσωπικότητες που διαθέτουν αίγλη και στο εσωτερικό της χώρας, αλλά κυρίως στο εξωτερικό και μπορούν να σηματοδοτήσουν ότι στην Ελλάδα έρχεται όραμα και ελπίδα που έχουν χαθεί .

Γ.Καρατζαφέρης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Δεν κάνω. Είμαι παρεμβατικός. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να είναι παρεμβατικός κατά το ισχύον Σύνταγμα.
Ως εκ τούτου, ας γίνει πρώτα η αλλαγή του Συντάγματος (αν γίνει) και να εκλέγεται από το λαό και θα βρούμε πολλούς και κατάλληλους υποψηφίους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου