Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Για το Πανεπιστήμιο Στερεάς


Προ καιρού είχαμε καλέσει όλους τους βουλευτες της Στερεάς Ελλάδος, όλων των κομμάτων, να συνυπογράψουν ένα κείμενο απευθυνόμενο στην υπουργό παιδείας , δηλαδή στην κυβέρνηση, με το οποίο να ζητούν την στήριξη του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας ώστε αυτό να συνεxίσει να λειτουργεί αυτόνομα και αυτοδύναμα.
Παράλληλα η βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ουρανία Παπανδρέου, είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στην Βουλή στην οποία προ ημερών δώθηκε η εξής απάντηση:
«Το Υπ. Παιδείας θα προχωρήσει σε ευρείες θεσμικές αλλαγές στο ώρο της Ανωτάτης Εκπαίδευσης οι οποίες θα κινούνται σε 4 μεγάλους τομείς που θα αφορούν το μοντέλο της διοίκησης των Ιδρυμάτων της Ανωτάτης Εκπαίδευσης ,το πλαίσιο των σπουδών και την διεθνοποίηση τους , καθώς και τη λειτουργική τους ενοποίηση , δηλαδή την θεματική και χωροταξική τους αναδιάρθρωση.
Οι ανωτέρω θεσμικές αλλαγές και παρεμβάσεις θα γίνουν με ποιοτικά κριτήρια
»
Από αυτην την απάντηση βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλα είναι πιθανά, ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο , γι’αυτό και τώρα είναι απόλυτα αναγκαίο όλοι οι βουλευτές, όλων των κομμάτων και όλοι οι περιφερειακοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων να δράσουν συντονισμένα και να πιέσουν για το αυτονόητο, για την συνέχιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος και την περαιτέρω ανάπτυξη του.

Γρ. Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου