Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΤΟ “MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ”

Υπάρχει ειδικό κονδύλι στην Ε.Ε. Για την ανακούφιση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές. Ελπίζω η κυβέρνηση να δεσμεύσει άμεσα αυτό το κονδύλι και να μην “πνιγεί” κι αυτό σε μια άλλη καταστροφή, την γραφειοκρατία...”
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στο Mega στην εκπομπή “MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ” με τους Ιορδ. Χασαπόπουλο και Ν. Αναγνωστάκη

Δυναμική η παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ στις Δημοσκοπήσεις
Έχω την βεβαιότητα ότι αφαιρέθηκε πολύ “τσίμπλα” από τα μάτια και πολύ “κερί” από τα αφτιά του ελληνικού λαού. Ότι είπα βγήκε! Και τώρα ο ελληνικός λαός με δικαιώνει. Μα; δικαίωσε στις ευρωεκλογές και πιστεύω ότι θα μας δικαιώσει και στις επόμενες κάλπες των εθνικών εκλογών.

Περί δήθεν επαφών με τη Ν.Δ
Είναι γεγονός ότι η Ν.Δ προσπάθησε να δημιουργήσει ένα δήθεν πλαίσιο προσέγγισης μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε στο διάστημα που αναφερόμαστε, δεν υπήρξε η οποιαδήποτε προσέγγιση, σε όποιο επίπεδο, μεταξύ των δύο πλευρών. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής, ότι όλα αυτά που ακούστηκαν και γράφτηκαν, ήταν απλώς και μόνο διαρροές από την πλευρά της Ν.Δ. Δεν υπήρξε καμία προσέγγιση, καμία επαφή με κανένα από το κόμμα. Αναρωτιέμαι ωστόσο, με ποια πολιτική θα μπορούσε να υπάρξει προσέγγιση και σε ποια πολιτική θα μπορούσε να υπάρξει κάποια συμφωνία μεταξύ των 2 κομμάτων. Ο κ. Σαμαράς, έχασε πολλές ευκαιρίες. Έχασε στη Δ.Ε.Θ όπου θα μπορούσε να πει κάποια πράγματα. Έχασε την ευκαιρία κατά την επίσκεψη στη Γερμανίδα Καγκελάριο, έχασε ευκαιρία στις 2 εκδηλώσεις που έγιναν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την ίδρυση της παράταξης. Έχασε όλες τις ευκαιρίες που του προσφέρθηκαν.
Αυτός ο “yes sir”ισμός του κ. Σαμαρά και της κυβέρνησης σε όλα αυτά τα απίστευτα, που κατακερματίζουν τον ελληνικό λαό, με ενοχλεί αφάνταστα και δεν βλέπω “οδό επικοινωνίας”. Μου είναι αδύνατον να τον ακολουθήσω.

Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι πάντα έτοιμος
Ο ΛΑ.Ο.Σ ήταν πάντα έτοιμος και στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Έλληνα πολίτη. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν λείψαμε ποτέ από το πολιτικό σκηνικό, λέγοντας πάντα την αλήθεια με σύνεση. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι αυτό που γίνεται σήμερα, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, είναι τρελό. Είναι δυνατόν να μην μπορούν να βρεθούν και να μιλήσουν 5 άνθρωποι; Γιατί δεν συγκαλείται ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, με τον Πρωθυπουργό, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ.ο.κ; Έχω την πεποίθηση ότι σήμερα, αν κάποιοι από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, είχαν τη λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν θα την έδιναν.. Δηλαδή προτάσσεται και προτιμάται η καταστροφή της χώρας, για να “έρθουμε εμείς στα πράγματα”. Ε, αυτή τη λογική, δεν την είχαμε ποτέ στον ΛΑ.Ο.Σ

Η πολιτική να υφαίνεται στην Αθήνα
Από τη στιγμή που η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα δεν “υφαίνεται” στην Αθήνα, αλλά έρχεται έτοιμη από τις Βρυξέλλες, είναι ένα μεγάλο λάθος που με ενοχλεί και δεν είναι δυνατόν αν συμπράξω με αυτή τη λογική. Άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο αποχώρησα από τη συγκυβέρνηση. Το γεγονός ότι σε όλα λέγαμε “Ναι”. Τους έλεγα: “Δεν είναι δυνατόν αν λέμε σε όλα ναι. Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα. Ας πούμε 3 ναι και 2 όχι. Αυτοί ακολουθούσαν την πολιτική του “ναι σε όλα”. Δεν το άντεξα και έφυγα. Θέλω όμως να γίνει κατανοητό. Δεν γίνεται η πολιτική μιας χώρας να “υφαίνεται” πότε από τις Βρυξέλλες, πότε από το Στρασβούργο, πότε από το Βερολίνο, πότε από το Παρίσι. Αυτό δεν γίνεται. Εάν συμφωνήσουμε σε αλλαγή πολιτικής, τότε είμαι πρόθυμος να βοηθήσω και να “σπρώξω το κάρο” της πολιτικής. Αλλά να συνεχίσω να στηρίζω αυτή την πολιτική, δεν γίνεται.
Φυσικά , δεν ισχυρίζομαι ότι όλα θα γίνουν, ή γίνονταν σωστά. Όμως είναι άλλο πράγμα να αποφασίζεις εσύ για “τα του οίκου” σου και άλλο να σου έρχονται έτοιμες οι οδηγίες και οι εντολές και εσύ απλά να τις εφαρμόζεις.

Για την εκλογή Π.τ.Δ και “κουμπαράδες”
Δεν ξέρω αν τελικά θα βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εκλέξουν Π.τ.Δ, όπως επίσης δεν ξέρω τι περιέχει ο “κουμπαράς” της Ν.Δ. Δηλαδή, αν έχει 180, ή 185. Δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι διάθεση έχουν περισσότεροι από 180, πλην όμως με την πολιτική που ασκεί η Ν.Δ δεν ξέρω αν τελικά θα μπορέσει να τους μαζέψει.
Όσον αφορά τον “κουμπαρά”, να διευκρινίσω ότι “κουμπαράς” δεν είναι μόνο χρηματικός. Είναι και κάποιο αξίωμα, κάποιος διορισμός, κάποια θέση... Όλα αυτά, είναι “κουμπαράς” που πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη. Έχω λοιπόν την αίσθηση ότι η συγκυβέρνηση, δεν θα περιοριστεί μόνο στην πολιτική “πειθώ”.
Ωστόσο, θεωρώ ότι κατάλληλος για Π.τ.Δ δεν είναι ένας, αλλά πολλοί. Κατά την άποψή μου, ο υποψήφιος Πρόεδρος πρέπει να έχει μια δυναμική “περπατησιά” στην Ευρώπη και γενικότερα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να ανεβάσει το γόητρο της Ελλάδας, ενώ παράλληλα να δημιουργεί μια προοπτική ελπίδας και στο εσωτερικό. Αν έχει μια έντονη προσωπικότητα, η πολιτική του αφετηρία δεν έχει καμία σημασία.
Επαναλαμβάνω. Μια προσωπικότητα δομημένη που θα μπορεί να σταθεί στο εξωτερικό. Έχω την αίσθηση, αλλά και τη βεβαιότητα, ότι υπάρχουν σημαντικές προσωπικότητες στη χώρα, στις οποίες πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Φοβάμαι όμως ότι το ερώτημα τίθεται λάθος. Το ζητούμενο δεν είναι να βρεθεί ένας καλός και ικανός αρχηγός του κράτους, αλλά να πάμε σε εκλογές. Προσωπικά, θέλω τον καλύτερο και ικανότερο για αρχηγό του κράτους, χωρίς να με ενδιαφέρει αν θα πάμε, ή όχι, σε εκλογές.

Γιατί είναι καταστροφική η έλευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν έρχεται μόνος του. Τον φέρνουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, με την πολιτική που ασκούν. Πιστεύω ότι η πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα είναι καταστροφική για τη χώρα. Το κυριότερο είναι το ποιος θα κυβερνά. Ο κ. Τσίπρας; Κάνετε μεγάλο λάθος! Οι δυνάμεις εσωτερικά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι πολύ μεγάλες. Από τον Λαφαζάνη μέχρι τη “Ροζα”...Ποια πολιτική θα ακολουθήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α; Την ξέρουμε; δεν την ξέρουμε. Θα πάει στη δραχμή; Θα παραμείνει στο ευρώ; Τι θα κάνει; Ο κ. Τσίπρας, από τη μια στιγμή στην άλλη, βρέθηκε στην “καρδιά” της αμερικανικής πολιτικής. Όταν λέμε Πανεπιστήμιο του Όστιν, δεν είναι ότι κι ότι...Αγαπημένο παιδί των Αμερικάνων. Στον προθάλαμο της Λέσχης Μπιλντενμπεργκ.. Ουδείς γνωρίζει και φοβούμαι ούτε οι ίδιοι...Απ' εκεί και πέρα, είναι ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση, να βρουν τρόπο να αποκαταστήσουν τα πράγματα.

Για μετεκλογικές συνεργασίες του ΛΑ.Ο.Σ
Είναι απολύτως αδύνατο να σκεφτώ ότι ο ΛΑ.Ο.Σ θα μπορούσε ποτέ να στηρίξει και να συνεργαστεί με κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πρεσβεύει άλλο και εγώ εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το αποκλείω κατηγορηματικά.

Πότε θα γίνουν εκλογές
Κατά την εκτίμησή μου, εκλογές μπορεί να γίνουν σε 30 ή 130 ημέρες. Το “ατύχημα” είναι αυτό που θα κρίνει την ημερομηνία. Και όταν λέω “ατύχημα”, εννοώ τον ένα κυβερνητικό εταίρο, πιο πολύ το ΠΑΣΟΚ, όπου η κατάσταση για τον κ. Βενιζέλο δεν είναι και τόσο σταθερή. Αυτή η εμμονή να βγάλουν έξω το Γιώργο Παπανδρέου, εγκυμονεί τον κίνδυνο ο ίδιος να κάνει “γιουρούσι” στο κόμμα, με στόχο να πιάσει το 3% και να επανεκλεγεί βουλευτής. Άρα εκλογές, μπορεί να γίνουν και τώρα το Νοέμβριο. Πιστεύω ότι εκτός “ατυχήματος” θα γίνουν τον Φεβρουάριο. Εξ' ατυχήματος, οποτεδήποτε στο μεσοδιάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου