Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ







Φτάνει πια ! Επιτέλους !
Έχουν φτάσει στο μη παρέκει.
Έως πριν από λίγα χρόνια εκμεταλλεύονταν την αγωνία των πολιτών για δουλειά και έταζαν διορισμούς. Τώρα που αυτό δεν έχει πέραση  υπόσχονται ότι «θα φροντίσω να μην απολυθείς»  και το αποκορύφωμα αυτές τις μέρες Ξαφνικά όλοι οι ντόπιοι βουλευτές αλλά και ο αρμόδιος υπουργός εμφανίστηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Φθιώτιδας «έδωσαν κουράγιο στους κατοίκους» χτυπώντας τους στις πλάτες  , υποσχέθηκαν ότι «θα κάνουν ότι μπορούν» και ότι «θα πιέσουν τους αρμοδίους» και άλλα τέτοια. 
Θράσος απίστευτο .
Η δουλειά τού βουλευτή είναι η δημιουργία νόμων , η δημιουργία κανόνων δικαίου βάση των οποίων λειτουργεί το κράτος. Η δουλειά του βουλευτή δεν είναι να γυρνάει τα χωριά και τα καφενεία και να τάζει και να ικανοποιεί ρουσφέτια για να επανεκλεγεί . Εάν οι κύριοι βουλευτές έκαναν σωστά την δουλεία τους θα υπήρχε σήμερα και θα λειτουργούσε ένα σωστό κράτος που θα είχε αντιδράσει άμεσα και θα είχε επιληφθεί άμεσα των προβλημάτων των σεισμοπαθών με βάση τους υπάρχοντες νόμους και τον υπάρχοντα σχεδιασμό. Όμως όταν η βουλή νομοθετεί τα έδρανα είναι άδεια , γιατί οι βουλευτές αντί να είναι εκεί και να κάνουν την δουλεία τους , δηλαδή να νομοθετούν, κερνάν και πίνουν τσίπουρα στις πλατείες των χωριών μοιράζοντας υποσχέσεις και ελπίδες στο . . . . πόπολο  «κατόπιν δικόν τους ενεργειών»
Σωστό κράτος όμως οι βουλευτές της μεταπολίτευσης πότε δεν έφτιαξαν, και αυτό έγινε εσκεμμένα γιατί οι ανίκανοι θέλουν ο πολίτης να τους έχει ανάγκη , να τους παρακαλάει για τα αυτονόητα . Να τους παρακαλάει για δουλειά(!) να τους παρακαλάει για την υγεία του(!) να τους παρακαλάει για το γκρεμισμένο από τον σεισμό σπίτι του(!) να τους παρακαλάει για το όποιο μικρό η μεγάλο πρόβλημα.
Εάν θέλουμε κάποτε επιτέλους να προοδεύσουμε , αυτούς τους βουλευτές ποτέ μην τους ξαναψηφίσετε .
Ποτέ !  Ποτέ !  Ποτέ ! Κανέναν από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου