Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ερώτηση της Ουρανίας Παπανδρέου για τον ΟΚΑΝΑ




Συζητείται σήμερα το απόγευμα στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της Ουρανίας Παπανδρέου-Παπαδάκη σχετικά με τις ατασθαλείες των τελευταίων ετών στον ΟΚΑΝΑ, που τον έχουν οδηγήσει σε τραγική κατάσταση.
ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΛΑ.Ο.Σ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ : Τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κύριο Ανδρέα Λοβέρδο .
ΘΕΜΑ : Ατασθαλίες στον Ο.Κ.Α.Ν.Α.
Τραγικές είναι οι διαπιστώσεις των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης σχετικά με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών, οι οποίοι εντόπισαν, κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια μετά από δεκάμηνο έλεγχο στον Οργανισμό. Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι το χρέος του ανερχόταν σε 35 εκατ. ευρώ τον περασμένο Μάρτιο. Ο έλεγχος, που διεξήχθη κατόπιν εντολής του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή, αφορά το σύνολο των διοικήσεων των προηγούμενων ετών. Η τελική έκθεση παραδόθηκε στον Οργανισμό και προωθήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή και διαπιστώνονται διοικητικά, οικονομικά και διαχειριστικά προβλήματα στον ΟΚΑΝΑ. Επίσης, παρατηρείται αδιαφάνεια στις λειτουργίες του και στην τήρηση των κανονιστικών διατάξεων. Μάλιστα δεν μπόρεσαν να διασταυρωθούν αρχεία και στοιχεία σχετικά με τη λίστα καταγραφής φαρμάκων και υποκατάστατων που δίδονταν στους ασθενείς.
Συνεπώς ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;
2. Γιατί δεν επεμβαίνετε άμεσα προκειμένου να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και επιτέλους να πληρώσει κάποιος για τις οικονομικές ατασθαλίες του οργανισμού για τις οποίες επιβαρύνθηκαν οι Έλληνες φορολογούμενοι ;
3. Ποια είναι η κατάσταση όσον αφορά τον ΟΚΑΝΑ και τις λίστες αναμονής;

Η Ερωτώσα Βουλευτής Αθήνα 14 Μαρτίου 2011

Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου