Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Το Ανεξάρτητο Μέτωπο για το Πανεπιστήμιο Στερεάς και το Παρεμπόριο


ΘΕΜΑ : Πρόταση για συζήτηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο των θεμάτων :
1. Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος
2. Το πρόβλημα και η αντιμετώπιση του παραεμπορίου.

1. Το θέμα του Πανεπιστημίου Στ. Ελλάδος εκκρεμεί εδώ και χρόνια . Ιδρύθηκε το 2002 , υπάρχει τυπικά , αλλά επί 8 χρόνια δεν αναπτύσσεται και ουσιαστικά υπολειτουργεί με δύο μόνον τμήματα ( ένα στην Λαμία και ένα στην Λειβαδιά ) με αποτέλεσμα σήμερα να συζητείται ακόμη και κατάργησή του .
Αυτή τη στιγμή μέσα σε όλες τις τεράστιες ανακατατάξεις που γίνονται στην Ελληνική κοινωνία , σε όλους τους τομείς πρόκειται να αναδιοργανωθεί και ο χώρος της παιδείας και σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης και σε θέματα χωροθέτησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων και γι’ αυτό λειτουργεί ήδη στην βουλή σχετική διακομματική επιτροπή .
Πιστεύουμε ότι μία, εάν είναι δυνατό ομόφωνη, απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία θα ζητούσε την ενίσχυση και ανάπτυξη του Π. Στ. Ε. ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί αυτοδύναμα και αυτόνομα θα έστελνε ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο λαός της Στ. Ελλάδος απαιτεί την συνέχιση της λειτουργίας του.
Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να συζητηθεί το θέμα αυτό κατά προτεραιότητα στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να παρθεί σχετική απόφαση πριν δημιουργηθούν δυσάρεστα για την περιφέρεια μας τετελεσμένα.

2. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε . Καθημερινά παίρνονται σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης , μέτρα που πλήττουν άμεσα τους Έλληνες εργαζόμενους . Παράλληλα όμως βιώνουμε και μία άνευ προηγουμένου έξαρση του παράνομου εμπορίου , του παραεμπορίου το όποιο πλήττει δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους εμπόρους σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε η ήδη κακή οικονομική τους κατάσταση να γίνεται χειρότερη με αποτέλεσμα το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και φυσικά την αύξηση του αριθμού των ανέργων .
Θεωρούμε ότι υπάρχουν νόμοι και είμαστε σίγουροι ότι αν αυτοί , οι υπάρχοντες νόμοι , εφαρμοσθούν το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί και θα λυθεί με αποτέλεσμα την άμεση , έστω και μερική , ανακούφιση της τάξεως των μικρομεσαίων εμπόρων και επιχειρηματιών .
Γι’ αυτό ζητούμε να γίνει συζήτηση και να καθορίσει ποιοι είναι αρμόδιοι και πως θα εφαρμοσθούν οι υπάρχοντες νόμοι ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του παραεμπορίου.

Με εκτίμηση
Ν. Παπανδρέου
Περιφερειακός Σύμβουλος
Επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητο Μέτωπο Στ. Ελλάδος
Θ. Τουσιάδης
Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου